Met de groei van het internet en de vele onlineaccounts die we tegenwoordig hebben, is het belangrijk om sterke wachtwoorden te gebruiken om onze gegevens te beschermen. Maar het is bijna onmogelijk om voor elk account een sterk en uniek wachtwoord te bedenken en te onthouden. Dat is waar passwordmanagers van pas komen. Hieronder vind je een lijst van de 5 beste passwordmanagers op de markt, inclusief hun plus- en minpunten, om je te helpen bij het kiezen van de beste optie voor jou.
Als je het wachtwoordprotocol van je onderneming serieus neemt, dan kies je voor een goede en betrouwbare passwordmanager.
Inhoud van dit artikel
Nordpass
Nordpass is een krachtige en gemakkelijk te gebruiken passwordmanager die sterke AES-256-GCM-encryptie en een intuïtieve interface biedt. Het ondersteunt meerdere apparaten en biedt een ingebouwde wachtwoordgenerator voor extra beveiliging.
Nordpass Pluspunten
- Sterke AES-256-GCM-encryptie voor het beveiligen van wachtwoorden
- Intuïtieve interface voor gemakkelijk beheer van wachtwoorden
- Ingebouwde wachtwoordgenerator voor het creëren van sterke wachtwoorden
- Ondersteunt meerdere apparaten en synchronisatie tussen apparaten
Nordpass Minpunten
- Geen gratis versie beschikbaar, alleen een betaalde versie
- Beperkte ondersteuning voor multi-factor authenticatie (MFA): Hoewel Nordpass MFA als een beveiligingsfunctie biedt, heeft het momenteel beperkte opties voor het instellen van MFA: het biedt momenteel alleen de mogelijkheid voor MFA via een authenticator-app.
Bitwarden
Bitwarden is een open-source passwordmanager die gratis beschikbaar is en een sterke AES-256-encryptie en salting biedt. Het ondersteunt two-factor authenticatie en multi-factor authenticatie voor extra beveiliging.
Bitwarden Pluspunten
- Open source, waardoor het betrouwbaar en transparant is
- Gratis versie beschikbaar, naast betaalde premium versies
- Ondersteunt two-factor authenticatie en multi-factor authenticatie
- Sterke AES-256-encryptie en salting om de beveiliging van wachtwoorden te waarborgen
Bitwarden Minpunten
- Geen automatisch invullen van inloggegevens op mobiele apparaten in de gratis versie
- Interface kan enigszins verwarrend zijn voor nieuwe gebruikers
Lastpass
Lastpass is een passwordmanager die gebruikmaakt van sterke AES-256-encryptie en PBKDF2-hashing om wachtwoorden te beveiligen. Het biedt een gemakkelijk te gebruiken interface, automatisch invullen van inloggegevens en ondersteuning voor meerdere apparaten.
Lastpass Pluspunten
- Gemakkelijk in gebruik met intuïtieve interface
- Sterke AES-256-encryptie en PBKDF2-hashing om de beveiliging van wachtwoorden te waarborgen
- Automatisch invullen van inloggegevens voor websites en formulieren
- Ondersteunt meerdere apparaten en synchronisatie tussen apparaten
Lastpass Minpunten
- Beperkte functies voor de gratis versie, alleen beschikbaar op één apparaat
- Kritiek gehad voor beveiligingsproblemen in het verleden
Dashlane
Dashlane is een passwordmanager met sterke AES-256-encryptie en two-factor authenticatie voor extra beveiliging. Het biedt automatisch invullen van inloggegevens en formulieren, evenals een gratis versie naast betaalde premium versies.
Dashlane Pluspunten
- Sterke AES-256-encryptie voor beveiliging van wachtwoorden
- Ondersteunt two-factor authenticatie voor extra beveiliging
- Automatisch invullen van inloggegevens en formulieren
- Gratis versie beschikbaar, naast betaalde premium versies
Dashlane Minpunten
- Beperkte functies voor de gratis versie, alleen beschikbaar op één apparaat
- Hogere prijs dan sommige andere passwordmanagers
Samenwerken als team met passwordmangers
Alle vijf de genoemde passwordmanagers kunnen ook zakelijk worden gebruikt. Ze bieden allemaal functies voor het delen van wachtwoorden tussen teamleden en voor het beheren van toegang tot gedeelde wachtwoorden. Nordpass, Bitwarden, Lastpass, Dashlane en 1Password bieden allemaal zakelijke versies van hun software met extra beveiligingsfuncties en beheertools voor teams en bedrijven.
Betaling en opzegbaarheid
Van de vijf genoemde passwordmanagers zijn Bitwarden, LastPass en Dashlane allemaal maandelijks opzegbaar en bieden ze een maandelijks abonnement aan naast jaarlijkse abonnementen. 1Password biedt ook een maandelijks abonnement aan, maar dit abonnement is niet maandelijks opzegbaar. Nordpass biedt alleen jaarlijkse abonnementen aan en is dus niet maandelijks opzegbaar.
Voor het afsluiten van een abonnement bij deze passwordmanagers is het vaak nodig om een betaalmethode op te geven, zoals een creditcard. Echter, er zijn ook andere betaalmethoden beschikbaar, zoals PayPal of iDeal, afhankelijk van de passwordmanager en het land waarin je je bevindt. Het is daarom altijd goed om de betalingsmogelijkheden te controleren voordat je een abonnement afsluit.
Dashlane: de beste voor kleine teams
Hoewel er veel verschillende passwordmanagers op de markt zijn, hebben we een aantal van de beste beoordeeld en onze voorkeur gaat uit naar Dashlane. Met een indrukwekkende reeks functies, een gemakkelijk te gebruiken interface en een grote focus op beveiliging, is Dashlane een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare passwordmanager. Bovendien biedt het ook de mogelijkheid om als team te werken en om wachtwoorden te delen met anderen, wat het een geweldige optie maakt voor bedrijven en grotere teams. Over het algemeen is Dashlane een uitstekende keuze voor iedereen die zijn online gegevens veilig en beveiligd wil houden.